HTML

Andornaktálya

Friss topikok

  • Betonpillangó: Kedves Megyeri Zoltán! Én már 4 évvel ezelőtt is láttam Önben fantáziát és azon a bizonyos helyen ... (2010.09.22. 09:40) 16 nap
  • hiwalani: Én nem tudok arról, hogy eredetileg Tamás lenne. Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Schirilla_Gy%C3%B... (2010.09.07. 10:44) 30 nap
  • p.denes: margit néni mindenkit érdkelaz emberek sorsa csak az a nagy kérdés majd tesz e értük valamit majd... (2010.08.27. 20:19) 39 nap
  • nnatalia: Tisztelt Megyeri Zoltán! Nemrég jártam Németországban ismerősöknél és ott tényleg úgy zajlik minde... (2010.08.27. 15:25) 42-40 nap
  • Katica2: Véletlenül kiléptem... szóval most olvastam át a többi bejegyzést és gyakorlatilag majdnem mindenh... (2010.08.27. 15:10) 46 nap

7 nap

2010.09.26. 20:46 hiwalani

Holnap testületi ülést tart az önkormányzat. Ez lesz az utolsó.

Mivel csak pár nap van hátra a választásig, így meglehetősen formális kellene, hogy legyen. Úgy gondolom, hogy amit négy év alatt nem sikerült elintézni, megvalósítani, eldönteni, azt már nem is kellene az utolsó pillanatban.

Természetes, hogy a napirend szerinti témákban a tájékoztatást meg kell hallgatnunk, de a költségvetést befolyásoló, a jövőre kiható kérdésekben már nem lenne szerencsés döntéseket hoznia ennek a testületnek.

Egy hét múlva választ a falu. Ismerjük a jelölteket, akik közül kiválaszthatjuk a 6 fős testület tagjait és a polgármestert. A nevek ismeretében biztosra vehető, hogy a következő testület összetétele többségében új arcokból áll. Hogy a polgármester személyében tapasztalhatunk-e változást, azt nem tudom. Négyen vagyunk, akiknek szándékában áll felváltani őt.

A falu többsége biztosan változást szeretne, hiszen már négy éve is így volt, akkor Daru Sándor a szavazatok 37,81%-át kapta (én akkor 35,02%-ot).

Lásd.: http://www.valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html

A többség tehát akkor is és most is a változást akarta/akarja. Akkor megoszlottak a szavazatok, így polgármesterünk folytathatta munkáját.

Remélem, hogy most másképp lesz. Fontos, hogy minél többen jöjjenek el a szavazásra, hogy az eredmény valóban kifejezze a választói akaratot.

És fontos az is, hogy a rokoni, baráti kapcsolatokon felülemelkedve a falu közösségének érdekeit szem előtt tartva hozza meg mindenki a döntését, és a szavazófülke magányában annak a neve mellé tegye azt az X-et, akibe leginkább a bizalmát helyezné.

Minden szavazó számára ez a „mozdulat” az, amit most megtehet (és meg is kell tennie) a települése, lakóhelye érdekében.       

A másik kérdés természetesen az, hogy kikből áll majd a 6 fős testület. 21 jelölt közül választjuk ki őket.

Én olyan emberekre fogok szavazni, akiknek a tudása, eddigi tapasztalata, hozzáállása, emberi tulajdonságai azt sejtetik, hogy önzetlenül, nyitottan, felelősségteljesen képesek és készek a falu és annak lakói érdekében tevékenykedni.

Nem lesz könnyű döntenem, de abban bízom, hogy végeredményben olyan testület áll össze, akik tudnak együtt dolgozni és készek meghallgatni, megérteni, esetenként meggyőzni társaikat a közös cél, Andornaktálya fejlődése érdekében.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andornaktalya.blog.hu/api/trackback/id/tr682325303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása